Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Max Kaiser cyklade Vätternrundan för första gången. Han var en av de 1 500 tyskar som som lockats till Sverige för att cykla 315 kilometer runt Vättern. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Rekordmånga tyskar cyklade Vätternrundan

Uppdaterad
Publicerad

Vätternrundans 315 km kördes i år för 59:e gången. Aldrig har det tyska intresset för motionsloppet varit så stort – trots att loppet pågick samtidigt som Tysklands EM-premiär.
– Vi har lyckats locka hit tyskarna genom att visa på det unika med Sverige och det här loppet, säger Vätternrundans vd Oskar Sundblad.

Årets upplaga av Vätternrundan bjöd på perfekta väderförutsättningar och många av cyklisterna njöt ordentligt när de tog sig runt Sveriges näst största insjö.

Av de 16 000 anmälda cyklisterna så kom drygt 1 500 från Tyskland. Samtliga valde loppet framför Tysklands EM-premiär mot Skottland.

Vätternrundan

– Cykling har blivit en av de största sporterna där, säger Max Kaiser som deltog i loppet för första gången.

Jobbat mot landet

Oskar Sundblad berättar att de marknadsfört loppet i Tyskland och att de är glada över att så många kommit hit.

– Tyskar älskar ju Sverige så det här är ju helt perfekt , säger han.

Vätternrundan skriver under lördagskvällen att totalt 13 961 cyklister startade loppet. Runt 500 av dem tvingades av olika anledningar avbryta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vätternrundan

Mer i ämnet