Foto: SVT

Besöksrekord för Göta kanal

Uppdaterad
Publicerad

När många valde att hemestra under pandemin så ökade besöksantalet vid Göta kanal.

Nu kan Göta kanalbolag summera en rekordsäsong bakom sig, och även andra entreprenörer längs kanalen vittnar om god lönsamhet.

– I år ökade antalet landgäster i snitt med ca 10% jämfört med i fjol och på vissa populära platser upp emot 50%. När det gäller antalet fritidsbåtar så valde 20% fler svenskar att semestra på Göta kanal i år jämfört med 2019. Svenskarna planerade för en sommar med båt och många hade en resa på Göta kanal på sin ”bucket list”, säger Roger Altsäter, vd på Göta kanalbolag.

Allt fler yngre besöker Göta kanal

Göta kanal lockar årligen över 3 miljoner besökare och i år kan man också konstatera att allt fler yngre besökte kanalen.

– Gruppen under 30 år har ökat med 20%, denna grupp som kanske vanligtvis reser utomlands har i år utforskat Sverige, säger Roger Altsäter, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.