Simlärarna Britt-Mari Johansson och Maud Konradsson är redo att starta simskolan vid Visjön i Ödeshög. I klippet berättar Britt-Mari om det rekordstora intresset. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Rekordstort intresse för simskola i Ödeshög

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens simskola i Ödeshög är fullbokad.

– Vi försöker lösa så att att alla ska få en plats, säger Britt-Mari Johansson, enhetschef på kultur- och fritidskontoret.

Inte sedan 2006 har så många varit anmälda till simskolan vid Visjön i Ödeshög.

– I år är det 150 barn anmälda och vi försöker lösa så att även de som står kö ska kunna få en plats, säger Britt-Marie Johansson som är simlärare och enhetschef på kultur- och fritidskontoret i Ödeshög kommun.

Ödeshög

Anpassad skola

Simskolan bemannas av simlärare inom kultur och fritid samt ferieungdomar.

– Vi har coronaanpassat årets skola genom att ha mindre grupper och starta tidigare på dagen, berättar Britt-Mari Johansson.

Sommarsimskolan hålls under veckorna 30-32 för barn födda 2015 eller tidigare. Det ges även möjlighet för barn och vuxna att ta märken och testa simkunskaper genom att ta simborgarmärket.

I klippet ovan berättar Britt-Marie Johansson om varför hon tror att intresset är extra stort i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ödeshög

Mer i ämnet