Foto: SVT

Religiös friskola i Norrköping krävs på 350.000 kronor i vite

Uppdaterad
Publicerad

Den kritiserade muslimska friskolan Kunskapsljuset i Norrköping har inte åtgärdat alla de krav som Skolinspektionen ställt.

Men eftersom vissa förbättringar har skett utgår dock inte hela vitet på 1,2 miljoner kronor, som Skolinspektionen tidigare hotat med.

Skolinspektionen begär nu att förvaltningsrätten dömer ut ett sammanlagt vite om 350 000 kronor, eftersom man bedömer ”att de brister som kvarstår är mycket allvarliga för de elever som får sin utbildning vid Kunskapsljuset”.

Brister på flera områden

Skolinspektionen ställde i våras en lång rad krav på förbättringar inom flera områden på skolan, exempelvis undervisning, betygsättning, studiero, trygghet samt styrning och utveckling av verksamheten.

Vid nya inspektioner av lektioner på skolan fann Skolinspektionen att vissa brister kvarstod. Bland annat hade lärarna svårt att besvara elevernas frågor och hjälpa dem vidare i arbetet. Vissa elever satt också overksamma långa stunder.

SVT Nyheter Öst söker skolans ledning för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT GRANSKAR KUNSKAPSLJUSET I NORRKÖPING

Mer i ämnet