En restaurang i Skarphagen i Norrköping brann i natt. Foto: Niklas Luks

Restaurang brann i Norrköping i natt

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i en restaurang i Skarphagens centrum i Norrköping i natt. Larmet kom strax före klockan fyra och räddningstjänsten fick lägga ungefär en timme på att släcka.

Enligt larmet från SOS Alarm och fotografer på som var på platsen skulle någon ha krossat en ruta och kastat in något i lokalen.

– Det kan jag inte bekräfta. Det brann i dock i lokalen när vi kom dit och det gick relativt fort att släcka, säger Räddningstjänsten Östra Götalands inre befäl Caroline Carlheim.

Norrköping

Inte heller polisen vill i nuläget bekräfta om rutan var krossad när räddningstjänsten anlände.

Enligt polisen ska ett vittne ha sett en person springa därifrån. Polisen fattade beslut om att spärra av platsen för teknisk undersökning. Den ska ske så snart som möjligt. Polisen misstänker att branden är anlagd, men vilken brottsrubricering det blir är ännu inte avgjort. I nuläget är ingen gripen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet