Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter har träffat chefen som driver restaurangen där en ung man sköts till döds. Hör honom berätta om händelsen i klippet. Foto: Martin Klevelid/SVT

Restaurangchefen efter dödsskjutningen i Norrköping: ”Vi är i chock”

Publicerad

Sedan dödskjutningen på måndagskvällen har restaurangen, där brottet ägde rum, varit avspärrad och verksamheten har pausats. Några dagar efter händelsen träffar vi den som driver verksamheten.

-Jag är så ledsen. Vi är i chock, säger han.

Han var hemma med familjen när personalen ringde i panik och bad honom kontakta polisen.

Det visade sig sedan att en ung man skjutits till döds på restaurangen som han driver.

”En familjevänlig plats”

– Jag är så ledsen. Vi är i chock. Vi har aldrig haft problem på vår restaurang, inte ens ett litet bråk. Det är en familjevänlig plats.

Restaurangchefen vet inte hur händelsen ska påverka verksamheten. Under hans 20 år inom branschen har han aldrig varit med om liknande.

Fick mycket stöd

– Det har kommit nästan 200 samtal, säger restaurangchefen och menar att mitt i allt elände har han fått mycket stöd, både från personalen, men också från trogna kunder.

– Det ringer folk från andra städer och säger att de kommer så fort vi öppnar. Personalen vill också börja jobba igen.

Lyssna på restaurangchefen berätta om chocken i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.