RFSL under Mångfaldsparaden 2014 Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / SVT

RFSL ställer in i Almedalen

Uppdaterad
Publicerad

Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter (RFSL) ställer in flera av sina planerade aktiviteter under politikerveckan i Almedalen på Gotland. Orsaken är den säkerhetssituation som uppstår med nazistiska Nordiska motståndsrörelsens (NMR) närvaro i Visby, skriver RFSL i ett pressmeddelande.

– Jag är oerhört ledsen över att ha behövt fatta beslutet att ställa in stora delar av vårt program under Almedalsveckan. Det innebär att vi inte kommer att kunna föra viktiga samtal om hbtq-personers hälsa, suicidprevention, transpersoners rättigheter och hbtq-personer i arbetslivet med mera, säger RFSL:s tillförordnade förbundsordförande Magnus Kolsjö, enligt pressmeddelandet.

RFSL kommer dock inte att ställa in Mångfaldsparaden som för fjärde gången går genom Visbys gator under Almedalsveckan.

– Jag hoppas verkligen att de politiska partierna och de företag och organisationer som arrangerar programpunkter under veckan ska prioritera att vara med i årets parad och ta ställning för alla människors lika värde, säger Magnus Kolsjö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.