Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hade inte sprängladdningen legat utanför entrédörren vet jag inte hur illa det hade gått”, säger Karl-Henrik Arvidsson, fastighetsförvaltare på Rikshem. Hör honom berätta om de stora skadorna efter explosionen i Norrköping. Foto: Lena Liljeborg/SVT

Fastighetsbolaget Rikshem om explosionen i Norrköping: ”Skärrade”

Uppdaterad
Publicerad

Skadorna efter explosionen i Norrköping är stora och fastighetsägaren Rikshem tar nu direkt hand om de mest akuta skadorna.

Det är framförallt bottenvåningen vid entrén som exploderat. Lägenheterna börjar en trappa upp och de har fått större skador på fönstren. Men ända upp till våning fem har det blivit sprickor och andra skador.

– Så hade inte sprängladdningen legat utanför entrédörren vet jag inte hur illa det hade gått, säger Karl-Henrik Arvidsson, fastighetsförvaltare på Rikshem.

Våldsvågen i Norrköping

Även fastigheten tvärs över gatan, men på rejält avstånd, har fått fönster spräckta av tryckvågen.

Uppsökande team

Från Norrköpings kommun har man uppsökande team från socialtjänsten på plats och som rör sig i området.

Personalen på skolor och förskolor i området finns tillgängliga för elever som vill och behöver prata om det som hänt.

Se de utvändiga skadorna och hör vad Rikshem försöker göra i klippet ovan.

”Hyresgästerna här är väldigt skärrade såklart – även vi”, säger Karl-Henrik Arvidsson, fastighetsförvaltare på Rikshem. Foto: Lena Liljeborg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet