Linda Wiesgickl är operativ chef på Sterisol. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT//SVT

Handsprit från Vadstena hett efter coronaspridning

Uppdaterad
Publicerad

Coronavirusets härjningar över världen har satt käppar i hjulet för internationell handel och många företag. Men det finns undantag. I Vadstena går företaget Sterisol på högvarv.

Sterisol har ett 50-tal anställda och tillverkar bland annat handdesinfektion och tvål, något det är stor efterfrågan på i tider när coronaviruset sprider sig över jorden.

– Vi har gått upp i tvåskift och märker av en tydlig ökad efterfrågan, speciellt efter handdesinfektion, säger Linda Wiesgickl, operativ chef på Sterisol.

Under februari har Vadstenaföretaget ökat produktionen med 20 procent, men att bolagets framgång kommer sig av att ett virus skapar oreda i många länder är inget Linda Wiesgickl tycker är speciellt roligt.

– Vi koncentrerar oss på att leverera till våra befintliga kunder i dagsläget och vi kommer inte gå in och spekulera och mot andra kunder, säger Linda Wiesgickl.

Hör och se Sterisols operativa chef Linda Wiesgickl om den ökade efterfrågan i videoklippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.