Foto: Jonas Ekströmer/TT

S vill ha heltidsanställningar för nyutbildade barnskötare och undersköterskor

Publicerad

Under helgen hålls Socialdemokraternas partikongress i Örebro. En av frågorna som partiet i Östergötland drivit är att erbjuda fasta heltidsanställningar till alla som tar examen som undersköterska eller barnsköterska. Ett förslag som fick gehör.

– Vi vill garantera heltidsanställning för nyutbildade barnskötare och undersköterskor, säger Anna-Lena Sörensson, ordförande Socialdemokraterna Östergötland.

Dels handlar det om att få fler att vilja utbilda sig inom områdena säger hon vidare.

– Vi vill trygga kompetens och vi har en brist som kommer att öka i framtiden, när det handlar om personal som kan ta hand om barnen i förskolan och de äldre inom äldreomsorgen, säger Anna-Lena Sörensson (S)

Vill säkra trygga anställningar

Det handlar även om individens behov och att främja trygga anställningar och under partikongressen i helgen fick frågan gehör.

– Det är ett beslut som vi i vårt parti förväntas driva i riksdag, kommun och region, säger Anna-Lena Sörensson (S)

Så när kan det vara verklighet?

– Vi ska ju ha majoritet i kommun landsting och riksdag så vi får väl se vad som kommer fram när motionerna kommer, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer