Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Erik Öhrn vid ”Gotlands förenade besöksnäring”, berätta om hur inflationen påverkat viljan att komma till Gotland i sommar. Foto: SVT

Så är läget inför turistsäsongen på Gotland: ”Förvånansvärt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Inflation, höga el- och bränsle- och matpriser har gjort att hushållen har mindre pengar att spendera. Men efter en något sämre försäsong än normalt, så verkar ändå turisterna hitta till Gotland.

– Det är en sådan härlig ö, eller hur? Jag var här innan pandemin och ville komma tillbaka, säger tyskan Luise Lukow som ska tillbringa några dagar på ön med sin pojkvän.

Försäsongen har dock varit lite sämre besöksmässigt än normalt säger Erik Öhrn, verksamhetsledare för föreningen ”Gotlands förenade besöksnäring”. Men inför sommaren ser det bättre ut.

Gotland

– Bokningsläget ser ganska bra ut. Förvånansvärt väldigt bra med tanke på inflation och dylikt som har varit, säger han.

Se mer om detta i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet