Helene Engström och Joakim Hedström gör det omöjliga och skriver en bok på bara två dagar. Foto: SVT/Elin Sunnanängs

Så skriver du en bok på två dagar

Uppdaterad
Publicerad

I Norrköping bestämde sig två författare för att göra det omöjliga. På bara två dagar skrev de en bok på ca 100 sidor från pärm till pärm.

Joakim Hedström och Helene Engström har sedan några år tillbaka startat ett eget bokförlag. Inför påskhelgen bestämde de sig för att ge ut en bok på rekordtid.

– Jag och Helene gillar att utmana oss själva. Göra saker som vi inte trodde var möjliga. Så det är den ena biten av det här, sen är den andra biten att vi på vårt förlag ger ut böcker på temat ”kunskap på nolltid”. Böckerna ska alltså gå snabbt att läsa. Så då kom vi också på tanken – jamen hur fort kan man egentligen skriva en bok? berättar Joakim Hedström.

Men hur går en tillväga då, för att börja skriva – och få klart en bok på bara två dagar?

– Steg ett är att skapa en innehållsförteckning. Steg 2 är att skapa underrubriker till innehållsförteckningen, och sen fortsätta med att skyffla in idéer under de här två varianterna. På så sätt bygger du långsamt en bok i etapper. Och funkar inte en rubrik så flyttar du bara bort rubriken, tar innehållet och lägger det på något annat ställe, förklarar Joakim.

Boken är utformad som en ”tips-bok” för hur man kan få tiden på arbetsplatsen att bli roligare. Totalt blev boken på ca 100 sidor i A6-format.

– Vi ville skapa en bok som får folk att må bättre och ha roligare på sitt jobb. För det är så lätt att tänka att jobbet bara är något du går till för att få pengar, och sen så får du semester i bästa fall också. Vi tycker att, kan du skoja till det lite under tiden så får alla lite mer energi och det blir hela roligare.

Boken skrevs klart under påskhelgen och imorgon tisdag går den i tryck.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.