Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eleverna Amelie, Ebba och Matilda engagerar sig för klimatet genom att tänka på sin klädkonsumtion. ”Jag låter kläder gå i arv”. Foto: Donya Darvishi Gaziani/SVT

Så tänker gymnasieeleverna i Finspång om klimatet

Uppdaterad
Publicerad

I dagarna pågår COP27, FN:s klimatkonferens, nere i Egypten. Vi har frågat gymnasielever i Finspång om hur de ser på klimatet och framtiden.

– Jag vill egentligen inte säga att jag är orolig men ibland blir det väldigt påtagligt. Det här måste man ta på allvar, det är inget att skoja bort, säger Maja Harrysson på barn och fritidsprogrammet.

På frågan om vad eleverna ser som det största hotet mot klimatet nämner de flesta fossila utsläpp och vill se en snabb omställning.

Klimatmötet i Sharm el-Sheikh

– Jag tycker man ska använda sig av mer förnybar energi, så att vi inte släpper ut så mycket gaser som vi gör just nu, säger Hannes Hoffrén Pihl på vård och omsorgsprogrammet.

Titta videon ovan för att se mer av Finspångseleverna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatmötet i Sharm el-Sheikh

Mer i ämnet