Foto: SVT

Sabuni vann primärvalet i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Nyamko Sabuni vann primärvalet, när Liberalernas partimedlemmarna i Östergötland under tisdagskvällen lade sin röst på vem de tycker ska bli partiets nya ledare.

Medlemmarna har inför primärvalet haft möjlighet att rösta både digitalt i förväg och analogt i samband med evenemanget.

Nyamko Sabuni fick 139 röster, 57 procent, följt av Erik Ullenhag med 93 röster, 38 procent och Johan Pehrson 12 röster, 5 procent, skriver Liberalerna i Östergötland i ett pressmeddelande.

”Stort tack för förtroendet”

– Ett stort tack för ert förtroende! För sex år sedan lämnade jag politiken och livet har varit ganska bra med lediga helger och att kunna umgås med familj och vänner. Jag har samtidigt känt att livet är större än mig själv och att det finns utmaningar i vårt samhälle som jag vill vara med om att hitta lösningar på, sade Nyamko Sabuni efter utnämningen.

Liberalerna i Östergötland höll Sveriges första primärval 2017, då valet stod mellan Jan Björklund och Birgitta Ohlsson.

Den 28 juni vid ett extra landsmöte ska ny partiledare utses.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.