Anders Fernemark, säkerhetschef på Linköpings kommun, säger att man kan se början på parallella samhällen i stadsdelarna Berga, Skäggetorp och Ryd. Foto: SVT/Mimmi Moberg

Säkerhetschefen: ”Början på parallella samhällen”

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings kommun ser flera utmaningar i stadsdelarna Berga, Skäggetorp och Ryd. Det säger säkerhetschefen Andres Fernemark och för att motverka problemen ska nu tre områdesteam införas.

På måndagen presenterade Linköpings kommun planen att införa tre områdesteam i Berga, Skäggetorp och Ryd för att öka tryggheten.

– Det finns utvecklingpotential i de här tre utsatta områdena. Det är något vi ser generellt i Sverige, där det finns flera särskilt utsatta områden som man får omhänderta på andra sätt och prioritera, säger Anders Fernemark, säkerhetschef på Linköpings kommun.

Linköping

Motverka problemen

Anders Fernemark säger att områdesteamen ska vara en del för att motverka problemenen som Linköpings kommun ser i områdena.

– Vi ser en utveckling som vi vill bryta med utanförskap och delvis också början på parallella samhällen som segregation kan medföra, säger Anders Fernemark.

Hör Anders Fernemark berätta mer om parallella samhällen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet