Kommunalråd Annika Krutzén (M) berättar om områdesteamen. Foto: SVT/Mimmi Moberg//SVT/Jonas Roslund

Linköpings kommun vill öka tryggheten – inför områdesteam

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings kommun ska införa så kallade områdesteam i stadsdelarna Berga, Skäggetorp och Ryd. Satsningen är en del av kommunens arbete med att öka tryggheten i Linköping.

Stadsdelarna Berga, Skäggetorp och Ryd ska ha ett områdesteam var, som ska bestå av befintliga resurser, så som fältverksamhet, brottsförebyggande brobyggare och stadsdelssamordnare.

– Vi vet att det finns vissa bostadsområden som har problem med segregation och känns otrygga. Trygghet är en av våra högsta prioriteringar, så det vill vi råda bot på, säger kommunalråd Annika Krutzén (M).

Linköping

Länk till kommunen

Annika Krutzén berättar att en del av arbetet med att öka tryggheten i områdena är att öka kommunens närvaro. Planen är därför att kommunen ska finnas tillgänglig på de olika platserna även på kvällar och helger.

– De ska vara en länk mellan de boende och de som rör sig i områdena, och kommunen och andra myndigheter, säger Annika Krutzén (M).

Hör i videon ovan när teamen ska vara på plats och varför kommunen tror att det kommer bli framgångsrikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet