Foto: Polisens förundersökning

Sålde mängder av narkotika på Darknet

Publicerad

Just nu pågår ett omfattande narkotikamål i Norrköpings tingsrätt. Fyra män – 28, 30, 35 och 51 år gamla – står åtalade för att ha sålt stora mängder av narkotika via flera kända drogsajter på Darknet.

Polisen kunde under sommaren 2019 nysta upp den här knarkhärvan efter en omfattande spaning på ligan. Enligt åtalet ligger männen bakom användarnamnet Drugstore som salufört amfetamin, kokain, ecstacy, cannabis och en mängd olika dopningspreparat. Köparna fick narkotikan hemlevererad i vadderade kuvert med posten.

Den 51-årige mannen är bosatt på en mindre ort i Strängnäs kommun och framstår som ligans centrala figur. Han är den ende i ligan som sitter frihetsberövad och det har han gjort sedan i slutet av oktober förra året. 51-åringen är åtalad för flera grova dopnings- och narkotikabrott, samt grovt vapenbrott.

Norrköping

28-åringen och 35-åringen är båda bosatta i Norrköping. 28-åringen är åtalad för flera grova narkotikabrott. 35-åringen för grovt narkotika- och dopningsbrott.

30-åringen är misstänkt för dopnings- och penningtvättsbrott då polisen bland annat hittade 100 000 kronor i kontanter vid ett tillslag i hans bostad i Stockholmstrakten.

Sista förhandlingsdag i tingsrätten är den 12 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet