Foto: Östgötatrafiken

Flera infrastrukturprojekt utanför budgeten i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Flera infrastrukturprojekt i Norrköping tilldelas inte pengar från årets budget. Det har lett till att Samhällsbyggnadskontoret nu söker statliga pengar för att kunna genomföra projekten.

Projekten som berörs är gång- och cykelbron i Inre hamnen, Västra promenaden, spårvägen till Vrinnevi och spårvägen mellan Söder tull och Ljura. Tanken är att alla projekt ska förbättra möjligheterna att cykla, gå eller åka kollektivt.

– Samhällsbyggnadskontoret söker bidrag för infrastrukturinvesteringar som ligger i linje med projektet Framtidens resor i Norrköping. Dessa investeringar syftar till förbättrade kommunikationer till och från resecentrum. Att söka nu i vår gör att politikerna har ett bra underlag inför höstens budgetbeslut, säger Anna Wejde, avdelningschef Samhällsbyggnadskontoret, i ett uttalande.

Anledningen till att det inte tilldelats några pengar är för att projekten inte grundas i politiska beslut.

Stadsbyggnadskontoret söker bidragen av Trafikverket vars krav är att projekten ska bidra till fler hållbara transporter eller till att öka bostadsbyggandet i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.