Foto: Anders Wiklund/TT

Sara Skyttedal (KD) överklagar dom efter DN-tvist

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings Kommunalråd Sara Skyttedal (KD) väljer att överklaga den del av domen som hon inte vann i bildtvisten mellan henne och Dagens nyheter.

Det var i mitten av december som domen föll i målet mellan Sara Skyttedal och Dagens nyheter. Båda parterna fick då delvis rätt. Sara Skyttedal väljer nu att överklaga den del där hon förlorade.

Blivit kontaktad

På sin Facebooksida skriver Sara Skyttedal att hon först var lättad då domen föll eftersom hon fick rätt i den del som var viktigast för henne personligen. Efter det har hon dock ändrat sig.

”I tider där det redan är svårt att försörja sig på kreativa yrken känner jag att jag genom att avstå överklagandet skulle bidra till en situation som försämrar avsevärt”, skriver Skyttedal på sin Facebooksida. 

Kommunalrådet skriver vidare att hon har blivit kontaktad av fotografer som vädjar till henne att överklaga.

Får hjälp från förbund

Enligt kommunalrådet är Svenska fotografers förbund, SFF, beredda att stå för de kostnader som ett överklagande och en eventuell förlust skulle kunna generera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer