Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Agneta Lindmark Thomas, marknads- och kommunikationschef på Scenkonst Öst. Foto: Carl Larsson/SVT

Scenkonst Öst: ”Vi märker verkligen av en ökad publiktillströmning”

Publicerad

I den pågående kulturdebatten i Norrköping har kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M) hävdat att kulturen behöver locka en större publik. Nu i början av säsongen säger Scenkonst Öst att de ”märker att vi är på väg åt rätt håll”.

– Vi märker verkligen av en ökad publiktillströmning, säger Agneta Lindmark Thomas, marknads- och kommunikationschef på Scenkonst Öst.

Enligt henne var Östgötateaterns premiär av Waitress utsåld och det var nästan utsålt på symfoniorkesterns premiär.

Kulturdebatten i Norrköping

– Det är ett stort stöd från publiken och symfoniorkestern fick stående ovationer. Waitress är också en musikal som relativt få har hört talas om eftersom det var Sverigepremiär.

Pandemieffekt

Lite smolk i bägaren är dock att publiken fortfarande inte är tillbaka på samma nivåer som den var innan pandemin. Deras beteende har också förändrats.

– Vi har tappat en del abonnemang. Däremot är det fler som köper lösa biljetter och de köper biljetter mycket, mycket senare.

Mer om publikintresset i videon.

scenkonst öst

Verksamheter:

Symfoniorkestern i Norrköping

Östgötamusiken

Östgötateatern

Ung scen öst

Huvudmän är Linköpings och Norrköpings kommuner samt Region Östergötland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturdebatten i Norrköping

Mer i ämnet