I klippet får du följa med in i Ewa Anderssons dockhus Foto: SVT/Christian S Zetterdahl

Se det unika dockhuset – Ewa tillverkar allt själv

Publicerad

När du inte kan träffa dina vänner och många aktiviteter är inställda under coronapandemin så kan det vara svårt att få tiden att gå.

Ewa Andersson i Norrköping har utvecklat sin lite ovanliga hobby under det senaste året – att inreda dockhus.

– Jag tillverkar allt från början och den största utmaningen är att hitta prylar som det går att bygga något av, säger Ewa Andersson.

En tillflykt under corona

När man tittar in i rummen så känns det nästan som på riktigt. Möbler och alla inventarier är otroligt detaljrika och jag förstår att Ewa har lagt ner många timmars arbete.

Norrköping

– Ja, jag lägger ner fruktansvärt mycket tid på det här. Cirka 300 timmar har jag räknat ut att det tog – den här gången, för det är tredje gången som jag har renoverat det nu. Men jag har ju tiden som pensionär och under coronapandemin har det varit en tillflykt, säger hon.

”Jag har så många idéer”

Hennes inredningsarbete läger hon ut på sociala medier och hon är noga med hur det ser ut.

– Det ska se se ut som det gör nu för tiden och jag tittar många gånger på grejer från mitt eget hem – som jag sedan försöker efterlikna, säger Ewa.

– Nu letar jag efter ett nytt skåp eftersom jag har så många idéer som inte har fått plats i det här skåpet, avslutar hon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet