Sex LHC-spelare riskerade avstängning

Uppdaterad
Publicerad

Klara för kvartsfinal, men ett potentiellt tufft avbräck hotade Linköpings HC: Sex spelare anmäldes till disciplinnämnden och riskerade avstängning.

Anledningen till att sex LHC-spelare anmäldes till SHL:s disciplinnämnd var på grund av ett slagsmål som bröt ut under uppvärmningen inför matchen mellan Linköping och HV71 i onsdags. Spelarna som anmälts i LHC är Emil Sylvegård, Almen Bibic, Anton Karlsson, Nick Sörensen, Sebastian Karlsson och Tony Mårtensson.

Även HV71 har fått spelare anmälda, totalt åtta personer, men har spelat färdigt för säsongen.

Tuffa avbräck

Det har däremot inte LHC som inleder sitt kvartsfinalspel på söndag. Därmed kunde de drabbats av tuffa avbräck i kvartsfinalserien om någon eller några spelare blivit avstängda.

– Bägge alternativen (böter och avstängning) är möjliga, mer vet jag inte just nu, sa domarbasen Ulf Rönnmark, som stod bakom anmälan, till Aftonbladet.

I händelsebeskrivningen i anmälan till disciplinnämnden står det följande:

”I och med att bägge lagen har beträtt isen för sedvanlig uppvärmning innan match väljer ett antal spelare från bägge lagen att intill mittlinje överträda det som står angivet under regel 48.”

Regel 48

I. Ingen som helst kroppskontakt mellan motståndare är tillåten under matchuppvärmningen. All uppvärmning ska förläggas till respektive planhalva. Ingen spelare är tillåten att åka över på motståndarnas planhalva under matchuppvärmningen.Överträdelser mot denna regel ska rapporteras av domarna, domarsupervisor eller annan av administrerande förbund utsedd person.

II. Ingen regelöverträdelse under matchuppvärmningen kan bestraffas av domaren i form av utvisning. Däremot ska överträdelsen rapporteras till administrerande förbund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.