Foto: Pontus Lundahl/TT

Sexofredanden, narkotikabrott, stöld och misshandel

Publicerad

Polisen fick hantera en mängd ärenden och anmälningar under Bråvallafestivalens andra kväll.

Under natten anmäldes två sexuella ofredanden till polisen. Av de anmälningar som gjorts så här långt vad det gäller sexofredanden har man i tre fall gripit och förhört tre misstänkta. Samtliga har sedan frigivits av åklagare, men misstankarna kvarstår och utredningarna fortsätter.

Två fall av misshandel har anmälts under natten. Det ena fallet lades ner direkt eftersom det saknades spaningsuppslag, i det andra finns det en misstänkt.

Stal från tält

Två pojkar, 16 och 17 år gamla, misstänks för grov stöld och bedrägligt beteende. De hade enligt polisen tagit sig in på festivalen utan att ha biljett och sedan stulit föremål från ett tält. Efter att de förhörts så frigavs de och transporterades in till Norrköping.

Minst 17 personer misstänks för ringa narkotikabrott. Efter att ha fått lämna urin- eller blodprov har de förhörts och sedan frigivits. Några är även misstänkta för innehav av narkotika.

Trångt framför Linkin Park

I samband med att Linkin Park gick på Panorama-scenen vid klockan 22.30 så blev det lite oroligt i publiken.

– Ja, det blev en situation där. Det verkar som att det kom väldigt många samtidigt från campingen och de kom sent. Det blev väldigt trångt och många sura miner, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Händelsen fick dock inga allvarligare konsekvenser.

– Men arrangörerna kommer nog att förstärka framför scenen med lite mer staket idag, säger Thomas Agnevik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet