Foto: Christian Ekstrand

Silvana Imam gör filmdebut – thriller inspelad i Norrköping

Publicerad

I veckan som gick så spelades de sista scenerna in till dramathrillern Dogborn som utspelar sig i Norrköping.

Filmen handlar om ett tvillingpar – Syster och Bror – som är på flykt från krigets Syrien och blir inblandade i kriminalitet och trafficking.

– De har bara varandra. De lever i utsatthet, delvis i hemlöshet, de är papperslösa, säger Philip Oros, som spelar Bror.

Rapparen Silvana Imam gör sin skådespelardebut i Dogborn och spelar Syster.

Norrköping

– Hon har blivit tvungen att ta ett större ansvar för syskonen, säger Silvana Imam och betonar att de moraliska dilemman som syskonen hamnar i är intressanta.

– De är på ett sätt både offer och förövare. Utan att veta hela bilden är vi väldigt snabba att döma ut människor.

Regissören hyllar Norrköping

Isabella Carbonell har skrivit filmens manus och regisserar själv. Hon har bara gott att säga om att göra film i Norrköping.

– Jag är jätteförtjust i Norrköping. Jag och min sambo funderar på att flytta hit. För att vara en mindre stad känns den väldigt stor när det kommer till variation av miljöer.

Vilken har varit den största utmaningen med att spela in en film under en pandemi?

– Utan tvekan ansiktsmaskerna. Dels har jag utvecklat en allergisk reaktion mot dem och de gör det svårare att regissera.

(Se en längre intervju med Isabella Carbonell i videoklippet nedanför.)

Dogborn produceras av produktionsbolaget Momento Film. Förutom pengar från SVT och Svenska filminstitutet så har Norrköpings filmfond gått in med 1 miljon kronor i produktionsstöd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet