Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Conny Bohlin, vd för arrangörsbolaget Nordic Sport & Event, har fått förfrågningar från fastlandet och utlandet om att flytta tävlingen dit. Foto: Patrik Widegren/SVT

Sista Gotland Grand National på Tofta skjutfält – kanske också på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen drar enduroklassikern Gotland Grand National igång. Under tre dagar kommer cirka 3600 personer att tävla i olika klasser. Men det är sista gången som tävlingen hålls på Tofta skjutfält och kanske också sista gången på Gotland.

Tofta skjutfält har i 40 år varit synonymt, inte bara med militära skjutövningar, utan också med den leriga folkfest som är Gotland Grand National. Men Försvarsmakten har sagt nej till att hyra ut området i framtiden. Detta eftersom de behöver skjutfältet för sin egen verksamhet.

Intresset för världens största endurotävling är stort, inte bara på Gotland. Flera orter på fastlandet, men också i utlandet, har hört av sig i hopp om att få dit tävlingen.

Hör mer om detta och se leriga motorcyklister i klippet här ovanför.

Se alla höjdpunkter från 40 år med Gotland Grand National på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.