Östergötlands museum i Linköping Foto: Östergötlands museum

Sista natten på Östergötlands museum

Uppdaterad
Publicerad

Under ett par år ska museibyggnaden totalrenoveras och verksamheten ska utvecklas. Lördagen den 2 mars startar förändringen med ”Sista natten på museet”.

Under dagen erbjuds besökarna fri entré med massor aktiviteter och öppet till midnatt. Besökarna kommer också ges möjlighet att påverka planerna för det nya museet som kommer att öppna 2021.

När museet öppnar igen kommer besökarna mötas av ett nytt museum med fler och bättre anpassade lokaler, skriver museet i ett pressmeddelande.

– Östgötarna kommer att få ett mycket härligare museum om ett par år, säger museichefen Olof Hermelin. Vi tror att den här förnyelsen kommer att locka många fler till Östergötlands museum. Vi siktar på 250 000 besökare om året.

Under måndagen den 4 mars startar flyttprojektet där sköra och värdefulla föremål ska packas och magisineras. Renoveringen startar efter sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.