Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johan Weber, sjöräddningssällskapet. Foto: Axel Brantemo/SVT

Sjöräddare ser positivt på förarbevis för vattenskoter

Publicerad

Sjöräddningssällskapet i Motala har märkt en ökning av vattenskotrar i Vättern i år. Och man ser positivt på regeringens förslag om att förarbevis nu ska införas.

I sommar har vattenskotern blivit ett hett ämne runt om i landet. Men enligt en enkät som SVT Nyheter Öst skickat ut till kommunerna i Östergötland och Gotland är det få som fått in några klagomål gällande fordonet. Enligt enkäten är det bara Motala, Finspång och Valdemarsviks kommuner som fått in klagomål angående vattenskotrar.

Sjöräddningssällskapet i Motala säger att man märkt en ökning av vattenskotrar i Vättern.

– Vi ser ett ökat intresse för vattenskotrar och att det är betydligt fler skotrar i Vättern nu också, säger Johan Weber, vid Sjöräddningssällskapet.

”Superbra för alla på sjön”

Efter flera olyckor och incidenter under sommaren har regeringen nu framfört att man vill se ett krav på körkort för vattenskoter. Transportstyrelsen har fått uppdraget att ta fram ett förslag till förarbevis och obligatorisk utbildning. Johan Weber tycker att det vore positivt.

– Att man får en generell utbildning är superbra för alla som är på sjön. Vi ser fram emot den utredningen som kommer göras, säger han.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Motala

Mer i ämnet