Foto: Google Earth/SVT

Skadad man hittad utomhus i Linköping – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En skadad man i 20-årsåldern har hittats utomhus i Ryd i Linköping. En förundersökning om försök till mord har inletts.

Vid 20.30-tiden på onsdagskvällen hittades en skadad person utomhus i centrala Ryd. Flera polispatruller beordrades till platsen.

– Det var av en tillfällighet egentligen som vi träffade på honom och började prata. Sedan visade det sig att han hade skador som tillfogats med ett vasst föremål, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion Öst, till TT.

Allvarligt skadad

– Jag vet inte vad det är för tillhygge, säger polisens vakthavande befäl Joel Gerdin, till SVT.

Mannen har förts med ambulans till sjukhus och han är allvarligt skadad, enligt en bulletin från Region Östergötland. Hans tillstånd uppges vara stabilt och han får stanna kvar på Universitetssjukhuset för observation.

Oklart motiv

Polisen arbetar nu med flera olika utredningsåtgärder för att ta reda på vad som har hänt. Bland annat kommer tekniker att undersöka platsen och förhör kommer att hållas. Polisen har inga uppgifter om motiv till brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.