Skärpt eldningsförbud upphör på Gotland

Publicerad

Det skärpta eldningsförbudet som införts på Gotland upphör att gälla idag klockan 14. Det meddelar länsstyrelsen som samrått med Räddningstjänsten och kommit fram till att brandrisken nu är lägre.

Beskedet innebär att det fortfarande kommer att vara förbjudet att elda och grilla i skog och mark, men att det nu blir tillåtet att grilla och elda på fasta grillplatser på allmän plats.

– Nu bedömer räddningstjänsten att prognoserna är tillräckligt goda för att vi ska kunna lätta på restriktionerna för fasta grillplatser. Det innebär inte att risken för skogsbrand är över, så det gäller fortfarande att vara försiktig och se till att släckutrustning finns nära till hands, säger Jesper Andersson, tf länsråd i Gotlands län i ett pressmeddelande.

Även i fortsättningen gäller eldningsförbud på Gotland. Det är dock tillåtet att grilla inom bebyggelse, t ex på den egna tomten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.