Skogsbrand i Dunsätter i Valdemarsvik

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har nu fått elden i Dunsätter i Valdemarsvik under kontroll. Det brann i två stora rishögar och i skogen intill och fanns till en början risk för att det skulle sprida sig till en byggnad som låg intill.

Larmet kom in till Räddningstjänsten vid 11.30 på måndagen och när räddningstjänsten kom dit brann det i två stora rishögar, som var cirka 25 meter stora.

Elden hade spridit sig till skogen intill och eftersom det blåste var det risk för att den även skulle sprida sig till en byggnad intill.

– Men vi lyckades ringa in elden tidigt och nu är den under kontroll, säger Niklas Nyrén som är operatör vid Räddningstjänsten i Östra Götaland.

Det var ingen som eldade på platsen utan troligtvis startade elden när det slog gnistor från en arbetsmaskin som körde på en sten.

Enligt Räddningstjänsten ska man tänka sig för innan man grillar och eldar gräs eller liknande eftersom det är mycket torrt och råder stor spridningsrisk just nu.

Mer råd kring eldning finns i den här artikeln.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer