Helikopter under bränderna förra veckan. Foto: Jeppe Gustafsson

Skogsbranden i Tjällmo har blossat upp igen

Uppdaterad
Publicerad

Branden i skogen utanför Tjällmo norr om Motala blossade under måndagseftermiddagen upp igen. Räddningstjänsten arbetade då med att släcka en sträcka på 50 meter i besvärlig terräng. Strax före klockan 18 meddelades att branden var under kontroll.

Räddningstjänst kommer stanna vid platsen hela natten.

Klockan 16.20 skrev räddningstjänsten att branden var inringad, men svår att överblicka från marken. En helikopter från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, ska därför ha anlänt för att hjälpa till med släckning från ovan.

Tidigare idag, måndag, så meddelades att räddningstjänstens omfattande insats i skogarna vid Tjällmo höll på att avvecklas. I fredags fick man till slut kontroll över skogsbranden och eftersläckningsarbetet i helgen har fungerat bra.

– Det har gått åt rätt håll i helgen. Nu håller vi på att trappa ner, sa Daniel Agerhult, inre befäl hos Räddningstjänsten Östra Götaland, då.

Vid 16-tiden upptäckte dock brandflyg att det återigen brann cirka 50 meter norr om den tidigare brandens position.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbranden i Tjällmo

Mer i ämnet