Foto: Jeppe Gustafsson

Skolbuss och lastbil i trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

En skolbuss med elva personer ombord och en lastbil har krockat norr om Motala. Enligt polisen ska ett fåtal personer ha drabbats av lindriga skador. Det är mycket halt på platsen och väg 50 är helt avstängd under bärgningsarbetet.

Larmet kom 07.40 och enligt SOS Alarm ska lastbilen ha kört in i sidan av skolbussen. De skriver också att bussen står mitt på vägen.

Lindriga skador

Enligt uppgifter från platsen ska barnen snart vara evakuerade från skolbussen. Av de rapporter polisens presstjänst fått ska det enbart röra sig om lindriga skador.

Motala

– Det rör sig om en mindre skolbuss med troligen elva personer ombord. Det är mycket halt på platsen och det är totalstopp i trafiken, säger Lennart Ågren, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland, RTÖG.

Polisen har två patruller på olycksplatsen, ytterligare två patruller är på väg.

Har halkbekämpat

Riksväg 50 är helt avstängd tills vidare där det råder svår halka. Polisen rekommenderar trafikanter att undvika riksväg 50.

Räddningstjänsten uppger vid klockan 8.30 att alla barn har hämtas av föräldrar och transporterats från platsen. Ingen behövde uppsöka sjukvård. Man lämnar då platsen och polisen stannar för att invänta bärgare.

Vid klockan 09.00 meddelar polisen att vägen är fri och farbar igen. Patrullerna lämnar då platsen.

Trafikverket uppges vara på väg för att bekämpa halkan på olycksplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet