Sköt sig själv i handen – 25-åring häktad för vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern häktades under fredagen misstänkt för grovt vapenbrott – det efter att troligen ha skjutit sig själv med ett vapen i handen i Skäggetorp i onsdags.

Det var vid 21-tiden i onsdags tidigare i veckan som polisen larmades till Skäggetorp i Linköping efter larm om skottlossning. På plats fann polisen en skadad man i 25-årsåldern. Han hade sårskador i en hand och greps misstänkt för grovt vapenbrott. Polisen misstänker att mannen av misstag skadat sig själv med vapnet.

Häktad för grovt vapenbrott

Under fredagen häktades mannen av Linköpings tingsrätt misstänkt för grovt vapenbrott. Han nekar till brott, enligt åklagare Kajsa Malmström.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mannen är sedan tidigare känd av polisen och är tidigare dömd för flera brott. Bland annat dömdes han 2017 för en skottlossning i Skäggetorp, där en man skadades i låret. Han dömdes då till fängelse i två år av Linköpings tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet