Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Blodspår fanns på en gångväg bakom en företagsfastighet, se mer i klippet. Foto: Pontus Stenberg

Skottskadad man har avlidit – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som hittades svårt skadad i början av januari, vid ett företagsområde i Mjärdevi i Linköping har nu avlidit.

På kvällen den 6 januari larmades polisen till Mjärdevi, av en förbipasserande som anträffat en skottskadad man i 20-årsåldern.

Den 6 februari meddelar polisen att mannen som har vårdats på sjukhus nu har avlidit av sina skador, vilket tidningen Corren var först med att berätta.

Polisens pesstalesperson Johnny Gustavsson säger till SVT Nyheter Öst att de nu utreder det som mord och att polisen har en del spår de arbetar vidare med.

Känd av polisen

– Vi följer upp dessa och har en del teknisk bevisning som är inne på analys, men har ännu ingen person gripen misstänkt för brottet.

Den avlidne mannen är sedan tidigare känd av polisen.

– Vi är övertygade om att det finns fler personer som har gjort iakttagelser och vi är intresserade av dessa. Framförallt personer som kan ha sett något vid brottsplatsen eller i Lambohov eller Vallastaden, säger Johnny Gustavsson.

Likaså om någon sett en person som har färdats på någon typ av elfordon i samband med mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.