IFK Norrköpings klubbdirektör Jens Magnusson Foto: SVT/ Christian Zetterdahl

IFK Norrköping laddar för avspark

Publicerad

På fredagen kom det efterlängtade beskedet – tävlingsidrott kan tillåtas igen från den 14 juni.

Det innebär också att fotbollsallsvenskan kan sparka igång.

På kansliet för IFK Norrköping är det febril aktivitet efter att idrottsministern Amanda Lind (MP) gav beskedet under morgonen.

– Det är en stor lättnad idag. Beslutet har en oerhört stor betydelse för klubben eftersom det är stora värden som riskeras att slås sönder, om vi inte hade kommit igång att spela igen, säger Jens Magnusson, klubbdirektör i IFK Norrköping.

Norrköping

Matcher utan publik

Även om tävlingsidrotten tillåts igen så gäller fortfarande restriktionen om sammankomster för max 50 personer. Det innebär att matcherna kommer att få spelas utan publik.

– Det är klart att publiken har en stor betydelse – både ekonomiskt och som ett stort stöd för laget. Samtidigt tror jag att alla förstår att det viktigaste just nu är att komma igång och spela igen, säger Jens Magnusson.

När kan första matchen att spelas?

– Vi hoppas så snart som möjligt. Vi har jobbat mot det här datumet under en längre tid och det ser väldigt bra ut i laget. Vi kommer väl förberedda inför starten, säger han.

Hör mer av Jens Magnusson i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet