Martin Sjölander (M). Foto: Ulf Persson/SVT

Söderköpings kommun befarar rekordlågt resultat

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen presenterade Söderköpings kommuns styre sin strategiska plan med budget för perioden 2024 till 2026. Det står klart att kommunen står inför tuffa ekonomiska utmaningar.

Styret i Söderköping består av Moderaterna, Socialdemokraterna och kristdemokraterna. Den strategiska inriktningen för kommunen 2024 till 2026 består av fem långsiktiga mål, samt rambudget. Men det står också klart att kommunen, likt många andra, står inför en ekonomiska utmaningar.

– De ekonomiska utmaningarna för kommunen blir nu alltmer påtagliga. Hög inflation, ökade pensionskostnader och stigande räntekostnader bidrar till att vi befarar ett rekordlågt resultat för våra verksamheter under 2023. När och hur mycket inflationen dämpas är avgörande för den ekonomiska utvecklingen, säger Martin Sjölander (M) i ett pressmeddelande.

Styret meddelar också att den nya sträckningen av E22 är prioriterad under planperioden, samt kompetensförsörjning inom kommunen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du universitetslektorn i nationalekonomi, Johannes Hagen, kommentera den vikande inflationen. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet