Sofie är en av de som bygger nytt i Vadstena

Publicerad

Sofie Berglund och hennes sambo bygger en ny villa i området Drottningmarken i Vadstena. De är ett exempel på den byggboom som just nu råder i den lilla staden vid Vätterns strand.

Vinden tar i ordentligt över slättlandskapet utanför Vadstena. Inne i det som ska bli en villa är det visserligen vindstilla, men snart går kylan till och med igenom en ulltröja och vinterjacka. En byggnad utan värme har en alldeles speciell form av kallt och småfuktigt klimat, men så kommer det förstås inte förbli.

– Vi ville bygga själva för att vi ville ha något helt eget, som vi kunde skapa med egna tankar och idéer, berättar Sofie Berglund.

Roligt att staden expanderar

I ena änden av huset blir det tre rum till döttrarna, i andra änden sovrum för de vuxna i familjen och mittemellan vardagsrum och kök.

Sofie och hennes sambo bor redan i Vadstena, men ett antal av de som bygger idag kommer från andra ställen.

– Det är ju väldigt roligt. Det gör ju att staden expanderar, säger Sofie.

Någon gång framåt sommaren kan det vara dags att flytta in.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.