Sorgligt att festivalen ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Det socialdemokratiska kommunalrådet Lars Stjernkvist, som just nu är på Bråvalla för att delta i festivalen, säger att det oerhört sorgligt att det inte blir någon festival nästa sommar.

– Men vi måste givetvis respektera arrangörens beslut. Jag har varit i kontakt med dem idag och de är förbannade över det som skett under festivalen.

Han syftar på de sexuella övergrepp som begåtts. Senast igår under Håkan Hellströms konsert anmäldes en misstänkt våldtäkt som skulle ha utförts i publikhavet mitt framför scenen under konserten.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Lars Stjerkvist säger också att arrangören hävdar att det som skett och den publicitet det fått påverkat företagets anseende.

– Jag tycker att fler arrangörer bör ställa sig frågan var gränser går. Den här typen av övergrepp sker ju inte bara här, utan i hela festival Sverige och Europa.

Han säger avslutningsvis att Norrköpingskommun inte har någon affärsuppgörelse med arrangören som kan skada kommunen ekonomiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet