Marie Landh på kultur och fritid i Söderköping och Lars Regnander (M) servicenämndens ordförande Foto: Philip Sundén SVT

Spadtag för ny idrottsplats i Söderköping

Uppdaterad
Publicerad

Idag tas det första spadtaget för Vikingavallens idrottsplats i Söderköping. Vikingavallen ska byggas om, rustas upp och bli en modern sportanläggning för fotboll, friidrott, basket och skridskor.

Isbana anläggs till vintersäsongen

Till en början ska en konstfrusen isbana anläggas och två 5-mannaplaner för fotboll, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Inom politiken är vi jätteglada att äntligen kommit till byggstart med Vikingavallens upprustning. Vi hoppas det blir till glädje för alla Söderköpingsbor att få tillgång till en konstfrusen isbana lagom till vintersäsongen, säger Lars Regnander (M), servicenämndens ordförande.

Längre fram planeras två 11- mannaplaner varav en konstgräsplan, läktare till huvudplanen, löparbanor och friidrottsytor för att skapa en modern idrottsanläggning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.