Specialgrupp tillbaka till Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Riksmordskommissionen kommer återvända till Linköping för att arbeta med det olösta dubbelmordet. Polisen har nyligen hört flera personer i jakten på mördaren.

2004 knivmördades en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna på öppen gata i Linköping. Polis har trots en omfattande utredning inte lyckats gripa mördaren. I december meddelade polisen att det kommit in nya ”väldigt intressanta” tips om det olösta fallet. Under några veckor fick den lokala polisen hjälp av Riksmordskommissionen från Stockholm.

– De kommer komma tillbaka nästa vecka, säger Jan Staaf, chef för utredningssektionen vid polisen i Östergötland, till TT.

Dubbelmordet i Linköping

Enligt Jan Staaf har polisen nyligen hört ett antal personer.

– Än så länge har det inte gett något nytt till utredningen, men vi betar av uppslag efter uppslag. Vi hoppas fortfarande lösa det här, och förr eller senare hittar vi rätt.

Nya och gamla spår

Det är oklart hur längre Riksmordskommissionen kommer att arbeta i Linköping. Före jul strukturerade gruppen utredningsmaterialet och tog fram en plan för i vilken ordning tipsen skulle följas upp.

Vid morden skar sig gärningsmannen i handen. Polisen har mördarens dna-profil och även mordvapnet. Polisen informerar en åklagare fortlöpande om arbetet och åklagaren ska ta över den dag en misstänkt gärningsman grips.

Dubbelmordet i Linköping

Tidigt på morgonen den 19 oktober 2004 överfalls en åttaårig pojke på Åsgatan i Linköping. Han huggs med kniv och gärningsmannen hugger även ner en 56-årig kvinna. Båda offren dör av sina skador.

Efter morden slänger gärningsmannen ifrån sig kniven. I närheten hittas även mördarens mössa i ett tidningsställ. Vid attacken skar sig antagligen mördaren i handen och polisen har säkrat en dna-profil.

Källa: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Linköping

Mer i ämnet