Spelutbildningarn på Gotland går som tåget. Foto: SVT/Arkivbild

Spelutbildningarna hetast på Gotland

Publicerad

Allt fler vill plugga på Campus Gotland. Inför höstens intagning har 18 procent fler sökt till något av campusprogrammen här jämfört med förra årets siffror. Och det är spelutbildningarna är mest populära.

I fredags stängde ansökningen till höstens utbildningar vid Sveriges universitet och högskolor. Det visar sig antalet som söker till campusutbildningarna vid Campus Gotland ökar. Och förklaringen är de fyra spelutbildningar som finns på skolan.

– De mest populära utbildningarna är de vi har i Speldesign, här är det ett högt söktryck, berättar Olle Jansson, rektorsråd för Campus Gotland, för SVT Nyheter Öst.

Andra populära utbildningar är Juridiskt grundår, Liberal Arts-programmet, lärarprogrammen, Företagsekonomiprogrammet och Miljövetenskapsprogrammet fortsätter Olle Jansson.

Ökade med 18 procent

På campusprogrammen har antalet sökande ökat med 18 % jämfört med samma period förra året. Allt fler söker också de enstaka kurserna på Campus Gotland. Till dem sökte 13 procent fler än i fjol.

Till hösten har Campus Gotland färre distansutbildningar än tidigare och det har gjort att antalet sökande totalt sett har minskat med 7,6 procent jämfört med föregående år.

”Jätteroligt”

– Vi har satsat på att ställa om från många distansutbildningar till fler utbildningar på campus. Det har nu gett resultat och det är jätteroligt, säger Olle Jansson.

I nuläget går det inte att säga hur många av de sökande som är behöriga till den utbildning de sökt. Antagningsbeskeden når studenterna i mitten av juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.