Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Studentområdet Flamman är ett av områdena som det ska byggas nya bostäder vid. Lägenheterna kommer anläggas där områdets parkering ligger. Hör Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist berätta mer i klippet. Foto: Wilma Franzén/SVT

Stångåstaden i Linköping storsatsar på nya lägenheter

Publicerad

553 nya bostäder ska byggas runt om i Linköping, det meddelar Stångåstaden. Områdena det ska bebyggas på är i Djurgården, Dynamiken i Ebbepark och Flamman i Gottfridsberg.

– Det känns jättebra. Det är väldigt tuffa tider nu och det är många som stoppar projekt så vi är väldigt glada att vi kan dra igång, berättar Fredik Törnqvist, vd:n för Stångåstaden.

Det rör sig om 176 nya lägenheter i Djurgården, 192 i kvarteret i Dynamiken och 185 i studentområdet Flamman. Priset för de nya byggnationerna uppgår till 1,3 miljarder kronor.

Hör Fredrik Törnqvist berätta mer om lägenheterna i studentområdet Flamman i klippet ovan.

Fler projekt på gång

Utöver dessa bostäder, finns det två mer byggprojekt som håller på samtidigt. Vid Djurgårdsgatan byggs det nu 114 lägenheter och 75 på Folkungavallen. Sammanlagt planeras det nästan 800 nya lägenheter.

Byggstarten vid Djurgården, Dynamiken och Flamman kommer vara under året och folk ska kunna flytta in under 2025 och 2026.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.