Reaktionerna förvånar inte Thomas Sundström och mer om det hör du i videon ovan. Foto: Patrik Widegren/SVT och Bertil Ericson/Pressens Bild/TT

Stora sympatier för ”Josa” efter dokumentären

Publicerad

SVT-dokumentären om artisten Josefin Nilsson har väckt starka reaktioner. I filmen berättas om hur hon blev misshandlad av en man, och hur djupt det påverkade hennes liv. I helgen samlades många i en manifestation för Josefin.

En av de som deltog i en var vännen Thomas Sundström.

– Det var lugn och värdig stämning. Det var fokuserat på ”Josas” förmåga att nå sin publik. Hon nådde också oss som var där, säger Thomas Sundström om manifestation som anordnades utanför Dramaten i Stockholm på lördagen. 

Thomas Sundström jobbade år 2015 nära Josefin och Marie Nilsson med deras sista projekt tillsammans, föreställningen ”systrarna sisters”.

”En berättelse om att komma tillbaka”

– Vi här på teatern har ju levt med den här berättelsen om Josefin i fyra år ungefär. Berättelsen som hon gjorde här med ”Systrarna sisters” var ju inte berättelsen om en destruktiv relation, det var berättelsen om att komma tillbaka, säger han.  SVT dokumentären som nu visas på SVT-play har väckt starka sympatier för Josefin Nilssons öde och hashtaggen #brinnförjosefin sprids nu i sociala medier.

Reaktionerna förvånar inte Thomas Sundström och mer om det hör du i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.