Oscar Nyman och Eric Carlqvist startade företag med kompisen Emelie Andersson mitt i pandemin. Foto: SVT

Linköpingsborna startade företag direkt efter studenten

Uppdaterad
Publicerad

Linköpingsborna Oscar Nyman, Eric Carlqvist och Emelie Andersson valde att starta ett företag, direkt efter studenten, vilket också var mitt under pandemin. Nu, snart ett år senare, är de på gång med sitt andra företag.

Det var efter studenten 2020 som Oscar Nyman, Eric Carlqvist och Emelie Andersson beslutade sig för att starta sitt egna företag. Det nyskapade företaget var det UF-företag som de drivit under gymnasietiden. Att starta ett företag, i stället för att ge sig ut på arbetsmarknaden som kan vara tufft för unga i Östergötland, var det inga tveksamheter kring, berättar Nyman och Carlqvist.

– Det var ett sådant naturligt steg bara. Vi hade redan ett jobb under vår gymnasietid och det jobbet fanns kvar i och med att vi kunde ombilda vårt UF-företag till ett aktiebolag som vi kunde jobba med på heltid i stället för att söka ett annat jobb, säger Oscar Nyman.

Linköping

Startar ett till företag

Efter framgången med deras första företag har de nu valt att starta ett nytt. Till sommaren planerar de att driva en restaurang i Linköping.

– Det fanns en möjlighet att investera och satsa på branschen som troligtvis kommer blomstra väldigt hårt snart inom den närmsta framtiden. När förutsättningarna blir lite bättre snart, säger Oscar Nyman.

Hör företagarna berätta mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet