Foto: SVT / John Senewiratne

Stina Blackstenius klar för LFC

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterade Linköping FC sina sista nyförvärv inför kommande säsong. Det största namnet är Stina Blackstenius som återvänder till klubben efter spel i Frankrikeropa.

– Stina behöver nog ingen närmare presentation som spelare. Hon tillhör landets bästa i sin position och innebär förstås en rejäl förstärkning av ett redan starkt anfall, säger LFC:s tränare Olof Unogård.

Lokala sponsorer

Värvningen av landslagsspelaren har gjorts möjlig genom att sponsorer, varav flera i Vadstena, gått in för att säkra hennes namnteckning.

– Det har varit en process fram och tillbaka. Jag har känt att det skulle vara väldigt skönt att känna den här tryggheten som jag gör i Linköping, säger Stina Blackstenius.

Inför kommande VM vill hon ha mer speltid. Det har blivit för mycket nötande på avbytarbänken för henne i franska Montpellier på senaste tiden.

– Självförtroendet kommer jag att behöva bygga upp lite igen, säger hon.

Kontrakt för två år

Stina Blackstenius lämnade Linköpings FC efter SM-guldet 2016 för spel i Montpellier. Kontraktet med Stina Blackstenius är skrivet på två år.

– Fantastiskt med en sådan respons från sponsorer. Det tyder på att fler än vi längtar efter en lokal stjärna som kompletterar den redan starka truppen, säger klubbdirektör Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.