Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ludwig Göranssons pappa Tomas tar emot sonens Grammispriset 2023 Foto: Adrian Pehrson / Grammisgalan / TV4

Stjärnkompositörens hälsning till Linköping – reagerar på skolbeslut

Uppdaterad
Publicerad

Igår vann Ludwig Göransson från Linköping pris som årets kompositör på Grammisgalan för sitt arbete med filmmusiken till ”Black panther”. Priset togs emot av hans pappa Tomas som hade en hälsning från Ludwig med anledning av beslutet om Folkungaskolans musikklasser.

Ludwig Göransson har gjort en kometkarriär med flera hyllade musikaliska insatser. Men allt började i Linköping där han är uppväxt och pappa Tomas är musiklärare. När Ludwig Göransson igår vann pris som årets kompositör var pappan på plats för att ta emot priset.

– Jag tar åt mig lite grann av äran för jag har varit lärare. Jag började spela gitarr med Ludwig när han var sex år och sedan har det gått framåt hela tiden, sa han när priset togs emot under Grammisgalan som sändes i TV4.

Hälsning till Linköping

Nyligen kom beskedet om nedläggningen av musikklasserna på Folkungaskolan i Linköping – där även Ludwig gått. När priset togs emot passade han därför på att skicka med en hälsning till Linköping.

– Ludwig vill skicka en liten hälsning till Linköping där han växte upp. Ludde har en väldigt gedigen musikutbildning och Linköpings musikklasser håller på och bråkar och det finns några som vill lägga ned den idén och han vill hälsa att han hade en fantastisk tid när han gick där, sa Tomas från scenen under Grammisgalan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.