Krösatågen mellan Linköping och Västervik och omvänt är stoppade i över två veckor på grund av översvämning. Foto: Lovisa Gelin/SVT

Tågtrafiken stängs av ytterligare en vecka efter översvämningen

Uppdaterad
Publicerad

Lördagen 3 februari stoppades tågtrafiken mellan Västervik och Linköping på grund av en översvämning mellan Falerum i Åtvidabergs kommun och Överum i Västerviks kommun. Trafikverket meddelar nu att avstängningen förlängs.

Deras prognos för när tågen åter ska rulla förlängs nu med en vecka. Krösatåget beräknas börja gå måndag den 19 februari klockan 12, istället för den 12 februari.

Buss ersätter sträckan, rapporterar Trafikverket.

– Tyvärr rår vi inte på vädrets makter. Vi har sedan i lördags haft problem med höga vattenflödet som gjort att vi tvingats stoppa trafiken, säger Jonas Bruce, enhetschef på Sydöstra Regionen.

Prognosen kan ändras

Stationer som påverkas är Överums Bruk, Linköping C, Åtvidaberg, Falerum, Gamleby, Västervik.

Trafikverket meddelar att prognosen kan komma att ändras och uppmanar resenärer att ha koll på tågbolagets hemsida för ersättningstrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.