Det särskilda boendet Attendo Terra Nova har 60 boendeplatser. Foto: SVT

Stoppet hävs – nya boende välkomna till Attendo

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha jobbat med förbättringar så kan Attendo nu ta emot nya klienter på sitt särskilda boende vid Terra Nova i Visby.

På grund av brister i omsorgen om de boende har Attendos särskilda boende på Terra Nova i Visby haft intagningsstopp sedan september 2022.
Men på måndagen meddelade Region Gotland, som upphandlat vårdplatserna,  att stoppet hävs.

– Vi ser en annan och förbättrad situation på boendet i dag och att Attendo tar ansvaret för kvaliteten och fortsätter arbeta enligt sin handlingsplan. Därför häver vi intagningsstoppet, säger socialdirektör Marica Gardell i ett pressmeddelande.

Från 1 februari kan den som står i kö för att flytta till ett särskilt boende välja Attendo Terra Nova som alternativ igen meddelar Region Gotland.

– Det är så klart ett efterlängtat beslut. Vi ser fram emot att nu få välkomna fler boende till huset, säger Marcus Fält, regionchef Attendo.

Från september 2022: Anställd om bristerna vid Attendo – jobbar ensam med tio boende

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En anställd berättar för SVT om situationen på Attendo Terra Nova i Visby. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet