Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Annika Krutzén (M) är ordförande för social- och omsorgsnämnden vid Linköpings kommun. I klippet berättar hon mer om den stora personalomsättningen. Foto: Axel Brantemo/SVT

Stor personalomsättning på socialtjänsten i Linköping: ”Pressad situation”

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings kommuns socialtjänst har under flera år kämpat med en stor personalomsättning.

Socialtjänsten vid Linköpings kommun har under flera år brottats med en hög personalomsättning – något som kan påverka brukarna.

– Det ska inte påverka insatsen, men det är klart att det kan upplevas som en försämring att behöva byta handläggare, säger Annika Krutzén (M), ordförande för social- och omsorgsnämnden vid Linköpings kommun.

Högt tryck

Enligt henne finns det flera förklaringar bakom den höga omsättningen.

– Dels har trycket varit väldigt högt. Antalet orosanmälningar har gått upp och tiden för vila och återhämtning har inte funnits i den mån vi velat. Men sedan har vi enheter på flera avdelningar som sticker ut, säger Annika Krutzén.

Förra året hade avdelningen barn och unga inom Social- och omsorgsförvaltningen i Linköping kommun 17,7 procent i total personalavgång. Av 175 medarbetare valde 31 att lämna sin anställning förra året.

Rättelse: I klippet ovan anges att det totala antalet medarbetare är 171, det stämmer inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.