Foto: Läsarbild

Man anhållen efter knivattack i Kisa

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen ägde en stor polisinsats rum i Kisa. En person hade knivhuggits och en man har nu gripits.

– En person har blivit knivhuggen på Storgatan i Kisa. Vi fick larmet strax innan 16. Vi var snabbt på på plats och vi har gripit en person, säger Susanne Karlsson, kommunikatör vid polisen.

Hur gick gripandet till?

Kinda

– Jag kan inte uttala mig om hur gripandet gick till, säger Susanne Karlsson.

Rubriceras som mordförsök

Vid 17.15-tiden var polisen fortfarande kvar på platsen. Händelsen rubriceras av polisen som försök till mord. Brottsplatsen är avspärrad och den skadade personen är förd till sjukhus. Enligt en ambulansrapport från Region Östergötland ska den knivskurna mannen vara lindrigt skadad.

Polisen meddelar att gärningsmannen försökte undkomma patrullen som var på plats, men att han sedan kunde gripas i närheten av brottsplatsen.

Anhållen

Den gripne, en man i 25-årsåldern, anhölls på sannolika skäl misstänkt för försök till mord klockan 22.37 på torsdagskvällen. Mannen är även misstänkt för skadegörelse och grovt olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kinda

Mer i ämnet